Edustajistovaalit 2011

Ensimmäisiin vaaleihinsa silloinen Yhdistyneet kieltenlukijat lähti 22 ehdokkaan voimin. Ääniä saatiin 212 – tulos, jolla heltisi kolme paikkaa edustajistosta.


Vaalin tulos

Varsinaiset jäsenet
Petra Niskanen
Mari Kröger
Aino Elomäki

Varajäsenet
Anneli Tikkanen
Miika Hämynen
Teppo Suominen
Karim Aissa Baccouche
Joonas Kauppinen


Ehdokkaat

268 Aissa Baccouche Karim
269 Autio Julia
270 Elomäki Aino
271 Eskelinen Satu
272 Halme Taimo
273 Herneaho Irina
274 Hyvärinen Lotta
275 Hämynen Miika
276 Kauppinen Joonas
277 Kröger Mari
278 Kujanpää Johanna
279 Kyckling Erja
280 Lindfors Jenni
281 Mäkitalo Jukka
282 Niskanen Petra
283 Penttilä Marianna
284 Rasa Anna
285 Rentola Roosa
286 Suominen Teppo
287 Taivassalo Ella
288 Tikkanen Anneli
289 Tuisku Sara


Hallitusedustus kauden 2011-2014 aikana

2013
Mari Kröger – hallituksen puheenjohtaja
Teppo Suominen – kulttuuri ja järjestöt


Vaaliteemat

YK:n vaaliteemat 2011
Halusimme pitää listan ajettavista asioista lyhyenä, sillä uskomme, että on parempi ajaa täysin keuhkoin muutamaa asiaa, kuin luvata vähän kaikkea kaikille. Ehdokkaillamme on tämän lisäksi kirjava näkemys eri asioista, joita tulemme myös varmasti tukemaan vaalimenestyksen myötä. Järjestöjen ääni -vaalirenkaan yhteiset tavoitteet on merkitty.

JYY lähemmäksi opiskelijoita (JÄ)
JYYn vaikutus opiskelijan arkeen ei usein näy: opiskelijat kaipaavat paremmin tietoa siitä, mitä JYY tekee heidän hyväkseen. Ajamme myös parempaa tiedonkulkua JYYn ja sen piirissä toimivien järjestöjen välillä. JYYn tulisi hyödyntää järjestöjen osaamista esimerkiksi tapahtumien ja koulutusten järjestämisessä.

Edustusta kaikista tiedekunnista (JÄ)
Edustajiston tulisi edustaa nimensä mukaisesti koko yliopiston opiskelijakuntaa, joten myös kieltenopiskelijoilla tulisi olla oma edustuksensa JYYssä. Meitä on kampuksella noin 1400: olemme paljon suurempi ja tärkeämpi voima kuin luulemmekaan.

Järjestöjen parempi avustaminen (JÄ)
Vuonna 2011 jaettiin JYYn piirissä toimiville järjestöille keskimäärin 311 euroa yleisavustusta. Yleisavustusten kokonaismäärä tulisi tuplata hallitusti. YK kannattaa lisäksi "perustulojärjestelmän" luomista yleisavustuksiin. Tämä lisäisi pienten järjestöjen toimintamahdollisuuksia.

Tilaa opiskelijoille
Opiskelijatilojen puolesta pitää taistella. Polkupyöräpysäköinti pitää järkeistää. JYYn pitää olla mukana luomassa esteetöntä kampusta. Vierasmajoitustiloja tarvitaan.

Yhdessä verkossa
Langattoman verkkoyhteyden pitäisi toimia koko kampuksella. E-tentti-järjestelmälle tulee myöntää sovittu rahoitus ja sen toiminnallisuutta tulee kehittää. Tulostimien toimivuutta tulee parantaa, selvittää niiden käyttömääriä ja asentaa niitä tarvittaessa lisää vilkkaisiin kohteisiin.

Ympäristön kaveri
Roskien lajittelua tulisi lisätä kampusalueella asentamalla jokaiseen rakennukseen monikäyttöroskiksia, joissa on erilliset lokerot bio-, paperi- ja muille roskille. Järkevään paperinkäyttöön pitää kannustaa ohjeistuksilla. Materiaalit pitäisi tarjota sähköisinä niille, jotka niitä toivovat paperisten (ja maksullisten) sijaan.

Pienet esiin
Yllä mainittu perustulojärjestelmä lisäisi pienten ainejärjestöjen mahdollisuuksia toimia ylioppilaskunnan alaisuudessa. JYY voisi myös tarjota verkkosivupalvelua ja neuvotella jonkin pankin kanssa paremman yritystilisopimuksen, etteivät pienen ainejärjestön pienet tulot mene pelkkiin verkkopankkitunnuksiin. Myös tässä voisi hyödyntää järjestöyhteistyötä; asiantuntijuutta edellisiin löytyy IT-alan ja kaupallisen alan opiskelijoista.

Kaikkien Ilokivi
Ilokivi on menossa remonttiin vuonna 2015. Se on loistava tilaisuus luoda rakennuksesta kohtaamispaikka kaikille yliopisto-opiskelijoille. Opiskelijat kaipaavat ryhmätyötiloja ja virikkeellisiä työskentelytiloja tapahtumien järjestämiseen sopivien tilojen lisäksi.

Myös Jamko mukaan
JYYllä ja Jamkolla on vuosien varrella ollut jo muutamia yhteistapahtumia, mutta yhteistyötä tulisi lisätä. JYYn ja Jamkon pitäisi järjestää yhteisiä järjestöiltoja monitieteisyyden lisäämiseksi.